top of page

Miksi lähden politiikkaan

Minulta kysytään usein, miksi lähden politiikkaan. Kysymykseen on ainakin kaksi vastausta.


Ensinnäkin tahdon vahvistaa sitä, mikä on Suomessa hyvää. Opin pienenä, että Suomi rakennettiin sille periaatteelle, että tausta ei saa määrätä, mitä ihmisestä voi tulla. Juuri sen periaatteen ansiosta Suomi nousi köyhyydestä ja konflikteista yhdeksi maailman vakaimmista ja tasa-arvoisimmista valtioista. Juuri sen periaatteen ansiosta minäkin, lapsena Suomeen tullut pakolainen, olen pystynyt ponnistamaan tässä maassa pitkälle.


Toiseksi: tulevaisuudessa meidän on tehtävä suuria päätöksiä liittyen esimerkiksi ilmastoon ja hyvinvointivaltion tulevaisuuteen. Suuret päätökset tarvitsevat syntyäkseen luottamusta ja dialogia. Siksi eduskuntamme tarvitsee rauhanneuvottelijan. Haluan antaa osaamiseni suomalaisen yhteiskunnan käyttöön ja hyvinvoinnin edistämiseen. Toisin päätöksentekoon vahvan neuvottelukokemukseni ja kyvyn sovittaa yhteen erilaisia näkemyksiä.


Näihin periaatteisiin pohjautuvat myös Ylen ja Alma Median vaalikoneissa antamani vaalilupaukset:


1) Lupaan rauhanvälitysosaamisellani tuoda ihmisiä yhteisen pöydän ääreen ratkaisemaan asioita. Lupaan perehtyä asioihin ennen niistä päättämistä, keskustelemalla asiantuntijoiden ja asianomaisten kanssa.


2) Lupaan edistää yhteiskuntarauhaa, koulutusta ja yhdenvertaisuutta. Lupaan neuvottelu- ja yhteistyötaitojani käyttäen tehdä kaikkeni sen eteen, että Suomi pääsee ilmastotavoitteisiinsa.


3) Lupaan käyttää osaamistani terrorismin ja ääriliiketoiminnan ehkäisemiseksi Suomessa ja EU:ssa. Asiantuntemukseni on ollut jo ministeriöiden ja valiokuntien käytössä, mutta eduskunnassa pääsisin sisältäpäin vahvistamaan suomalaisten turvallisuutta.

Commenti


bottom of page