top of page

Pari sanaa isänmaallisuudesta

Mitä isänmaallisuus minulle merkitsee? Olen pohtinut käsitettä monesti. Minusta isänmaallinen ihminen on hän, joka sitouttaa yhä useamman myös muualta tulleen ihmisen suomalaiseen elämään ja kulttuuriin.

Siksi koen, että isänmaallisia ovat nuoruusvuosieni jalkapallovalmentajat, opettajani Maisa, Martti Ahtisaari sekä kampanjapäällikköni, poliisitarkastaja Mika Pasanen, mutta myös maahanmuuttajavanhempani, jotka näkivät pitkälle tulevaisuuteen sanomalla minulle lapsena, että Suomi on hyvä maa. He kaikki ovat johdattaneet minua kohti tätä tilannetta, jossa haen kansalaisilta valtuutusta.


Ehdokkuuteni Suomen vaaleissa merkitsee minulle enemmän kuin ehkä arvaattekaan. Avaudun vähän. Sinä tammikuun iltana, jolloin puolue nimitti minut ehdokkaaksi, tunsin jonkin asian muuttuneen elämässäni. Sain jotakin mitä en ollut koskaan kuvitellut saavuttavani. Tunsin, että mikään ei enää voisi asettaa kyseenalaiseksi kuulumistani tähän yhteiskuntaan. Kävelin pimeässä illassa Hakaniemestä Töölönlahdelle, soitin vaimolleni ja katselin hetken eduskuntataloa ennen kuin nousin lähijunaan Vantaalle. Tunsin isänmaallisuutta. Olin saanut työkaluja tavoitella tälle maalle parempaa.


Vaalikampanja on ollut ainutlaatuinen kokemus. Monet sanovat, että ehdokkuus on yksinäistä, mutta en ole kokenut olevani yksin. Kaikkialla ihmiset ovat tulleet juttelemaan, kysymään, tutustumaan ja esittämään näkemyksiään. Olen kuullut paljon laihialaisvitsejä ja monia inhimillisiä kohtaloita, jotka ovat tehneet syvän vaikutuksen. Olen nähnyt suomalaisuuden ja isänmaallisuuden monet kasvot. Vaalitulos on vielä auki, mutta jokin on varmaa: en ole koskaan tuntenut olevani osa tätä kansaa yhtä paljon kuin nyt.

0 kommenttia

Comments


bottom of page